Digitointi

Miksi digitoida?

Lähes jokaisesta kodista löytyy vanhoja videokasetteja joiden sisältö on täysin mysteeri, tai sisältö on tärkeää mutta ei löydy enää VHS-nauhuria tai sopivaa videokameraa? Tämä on hyvin yleinen tilanne mutta siihen löytyy helppo ratkaisu. Tuo itse tai lähetä videonauhasi meille Fotomaniin Hyvinkäälle niin digitoimme videonauhasi nykyaikaiseen muotoon, jotta voit taas palata elämän tärkeisiin hetkiin ja saat arvokkaat muistosi jälleen käyttöön. Toimii myös erittäin hyvänä lahjana.

Tallenteiden toistolaitteet ovat jo monilla hajonneet, eikä filmien ja nauhojen katselu enää onnistu. Osa vanhoista tallenteista on jo nyt heikentynyt – siksi ne on hyvä digitoida, jotta niillä olevat arvokkaat muistot saataisiin säilytettyä. Kun digitointi on tehty, niin on syytä huolehtia varmuuskopioinnista. Nykyiset tallennemuodot tulevat säilymään hyvin pitkään ja senkin jälkeen tarvittavat formaatinmuutokset uusiin formaatteihin on helppo tehdä tietokoneen ja sen ohjelmistojen avulla.

Kaikkein nopeimmin tuhoutuvat videonauhat. Videosignaali on talletettu magneettisesti nauhalle ja kun tämä magneettisuus heikkenee, niin lopulta kuva ei enää näy. Vaikkei kuva enää näkyisikään normaalilla kotinauhurilla, niin se todennäköisesti näkyy paremmalla nauhurilla, jossa on mm. aikavirhekorjain ja digitointi voidaan tehdä onnistuneesti.

Videonauhojen digitointi on järkevä tapa varmistaa vanhojen muistojen säilyminen tuleville sukupolville. Digitoinnin jälkeen videoista on helppo tehdä kopioita läheisille tai varmuuskopioita omatoimisesti.

Videot muistitikulle

VHS, VHS-C, MiniDV ja Hi8 kasetit joko muistitikulle tai kiintolevylle. Mikäli kyseessä on jokin ”eksoottisempi” nauha niin suurella todennäköisyydellä senkin digitointi onnistuu. Kysy lisää asiakaspalvelu ät fotoman.fi

Digitoinnin yhteydessä numeroimme tai nimeämme jokaisen kasetin ja teemme muistitikulle numeroa vastaavan kansion josta haluttu video löytyy helposti –numeroinnit on sinun mahdollista nimetä tai numeroida jälkikäteen uudelleen.

Videokasetit digitaaliseen muotoon

Videonauhat tallennamme AVI- tai MPEG4 -muotoon, jonka jälkeen voit halutessasi editoida videoita itse omilla laitteillasi. DVD:lle tallennettuna videot tulevat yleisessä VOB-muodossa. Tarvittaessa muutamme videosi lähes mihin videotiedostomuotoon tahansa lisämaksua vastaan.

Videokasetit digimuotoon  muutamassa päivässä

Videokasetttien digitoinnit valmistuvat muutamassa päivässä. Tämä ei tietenkään aina ole mahdollista juhlapyhistä ja lomista johtuen. Kiireellisissä tapauksissa on hyvä kysyä toimitusaikaa asiakaspalvelu ät fotoman.fi tai soittamalla 040 572 2620.

Nauhoja ei postiteta eteenpäin joten voit olla huoleti, että ne ovat turvassa.

 

Hinnasto

KAPPALEMÄÄRÄ Á HINTA
1 nauha 44 €
2 nauhaa 30 €
3 nauhaa 28 €
4 nauhaa 

5 nauhaa 
 25€

23€