M42 – Pentax K objektiiviadapteri

Tuotetunnus (SKU): NP8205 Kategoriat ,

19,00 

Toimitus heti!

  • Posti pikkupaketti 
M42 – Pentax K objektiiviadapterilla saat M42 objektiivit kiinni Pentax runkoihin

Nopeat ja turvalliset toimitukset

M42 – Pentax K objektiiviadapteri

Tällä adapterilla saat vanhat M42 objektiivit kiinni Pentax K kiinnityksen kamerarunkoihin.

M42 on vuonna 1949 esitelty kameroiden objektiivin kierrekiinnitysmenetelmä, joka levisi myöhemmin maailmalla laajaan käyttöön 1950- ja 1960-luvuilla, kunnes erilaiset bajonettikiinnitykset vähitellen korvasivat sen ammattilaismalleista alkaen. M42-kiinnitystä käytettiin 1970-luvun lopulle asti monen harrastajakuvaajille suunnatun järjestelmäkameramerkin kamerarungoissa (mm. Cosina, Fujica, Mamiya, Pentax, Petri, Porst, Praktica, Yashica ja Zenit).

M42:sta käytettiin nimityksiä Praktica-kierre, Pentax-kierre tai P-kierre johtuen sekä itäsaksalaisesta alkuperästä että sen käyttämisestä Asahi Pentax -kameroissa.

M42-kierre jäi vanhanaikaiseksi, koska sillä ei pystytty helposti toteuttamaan kameran ja objektiivin väliseen mekaaniseen tai sähköiseen tiedonsiirtoon perustuvia uudistuksia. Ensimmäinen kompastuskivi oli valotuksen mittaus täydellä aukolla niin, että objektiivin himmennin asettuisi valitulle aukolle vain lyhyesti laukaisuhetkeksi. Eri valmistajat yrittivät kehittää tähän omia ratkaisujaan, jotka kuitenkin vaativat paitsi runkojen, myös kierrekiinnitteisten objektiivien uudistamista. Kierrekiinnitys oli myös hidas käytössä verrattuna vain kolmasosakierroksen verran kääntyviin bajonetteihin ja saattoi löystyä ja kiristyä lämpötilan mukaan.

Pentax ja Praktica kehittivät 1980-luvun taitteessa kierrekiinnityksen tilalle molemmat oman bajonettinsa.Vuonna 1975 esitelty Pentaxin K-bajonetti sai nopeasti suosiota, kun monet muutkin kamera- ja objektiivivalmistajat siirtyivät käyttämään sitä. 1980-luvun keskivaiheilla monille kamerakiinnityksille objektiiveja valmistaneista yrityksistä enää Sigma ja Tamron tarjosivat tuotteitaan myös M42-kierteellä. Markkinoilla on yhä vanhoja laadukkaitakin kierrekiinnitysobjektiiveja, joita voi käyttää bajonettikiinnitteisissä filmi- ja digirungoissa erityisten sovitteiden avulla

Lisätiedot

Paino 0,1 kg (kilogramma)
Mitat 5 × 5 × 1 cm (senttimetri)
Kameramerkki

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “M42 – Pentax K objektiiviadapteri”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Paketin sisältö

M42 – Pentax K objektiiviadapteri

VALMISTAJAN SIVUT

suodattimet

Tuoteosasto

Alaosastot

Tuotemerkki

Bajoneettikiinnitys
Bajoneettikiinnitys
Suodinkierre
Suodinkierre
Suodintyyppi
Suodintyyppi
Kameramerkki
Kameramerkki
Kierteen koko
Kierteen koko
Suodinadapterin koko
Suodinadapterin koko
Kiikarien suurennukset
Kiikarien suurennukset

Hinta

Hinta - slider
07400

Saatavuus

Varastotilanne

Pyydä vaihtotarjous