Käytetty Minox B filmikamera

129,00 

Toimitus heti!

  • Posti pikkupaketti 
Käytetty Minox B filmikamera. James Bond suosittelee!

Nopeat ja turvalliset toimitukset

Käytetty Minox B filmikamera. James Bond suosittelee!

Tästä ihka aito kylmänsodan aikainen agenttikamera!

Minox-B on analoginen, korkealaatuinen subminiatyyrikamera, joka on tarpeeksi pieni mahtuakseen kämmenelle. Minox valmisti sen Saksassa sodanjälkeisen Minox A:n seuraajaksi. Se oli monta vuotta maailman tunnetuin ja käytetyin vakoilukamera aina kylmän sodan päättymiseen 1990-luvun alussa. Tuotanto alkoi vuonna 1958 ja jatkui vuoteen 1969, jolloin se korvattiin parannetulla Minox C:llä, joka ei koskaan saavuttanut Minox-B:n suosiota.

Kameran runko on edeltäjänsä Minox-A:n tavoin valmistettu alumiinista. Suljettuna se on kooltaan vain 97 x 27 x 15 mm, joten se voidaan helposti kätkeä esimerkiksi kämmenelle tai piilottaa jonnekin operaattorin vaatteisiin.

Kameraa käytetään avaamalla se vetämällä sitä ulospäin molemmista päistä. Kun kamera suljetaan, filmi etenee seuraavaan asentoon. Kameran toiseen sivuun voitiin kiinnittää ketju, joka toimi myös mittalaitteena, jolloin se voitiin kiinnittää käyttäjän vaatteisiin.

Negatiivien kuvakoko on 8 x 11 mm. Minox-B:ssä on erittäin korkealaatuinen objektiivi. Kun sitä käytettiin yhdessä korkealaatuisen filmin kanssa, pienistä negatiiveista saatiin erittäin yksityiskohtaisia mustavalkokuvia. Rei’ittämätön filmiliuska on 9,2 mm leveä, ja se on varastoituna syöttökelalla pienessä kasetissa, johon mahtuu jopa 50 kuvaa. Myöhempinä vuosina Minox-B:hen tuli saataville värifilmi, mutta sen yksityiskohtaisuus oli huomattavasti heikompi kuin mustavalkofilmin.

Minox-B oli aina käyttövalmis. Se oli ensimmäinen pienoiskamera, jossa oli sisäänrakennettu valotusmittari, joka ei tarvinnut paristoja. Se perustui seleenikennoon, joka muuntaa valon sähköksi ja ohjaa mittaria suoraan. Tämän seurauksena kamera on 15 mm pidempi kuin edeltäjänsä Minox Riga ja Minox-A. Minox-B oli ylivoimaisesti suosituin kaikista Minoxin pienoiskameroista, ja sitä valmistettiin 384 327 kappaletta vuosina 1958-1969

Minox-B:ssa on mekaaninen suljin, jonka nopeudet vaihtelevat 1/2-1/1000 sekunnin välillä. Tarkka objektiivi mahdollistaa tarkennuksen 20 cm:stä (8 tuumaa) äärettömään. Kun tarkennussäädintä käännetään, etsin liikkuu samanaikaisesti parallaksivirheiden korjaamiseksi. Etsimen yläpuolella on niin sanottu suodinpalkki, jonka avulla objektiivin eteen voidaan siirtää vihreä tai neutraalitiheyssuodatin (ND). Näitä suodattimia käytetään lisäämään kontrastia ja vähentämään kirkkautta täydessä päivänvalossa. Jälkimmäistä tarvitaan, kun kuvataan ulkona, kun kameraan on ladattu erittäin herkkä filmi.

Asiakirjoja kuvattaessa mittausketju on kätevä. Se on 60 cm pitkä, ja siinä on pienet merkit (kuulat) 20, 24, 30 ja 40 cm:n kohdalla, aivan kuten tarkennusmittarissa olevissa merkinnöissä. Kun ketjun koko pituutta (eli 60 cm) käytetään, etäisyys on ihanteellinen yli A4-kokoisten asiakirjojen kuvaamiseen. Joka kerta kun kuva otetaan, kehyslaskuri kasvaa, aina 50 valotuksen maksimimäärään asti. Kameran sulkeminen, suojaa myös objektiivia siirtämällä levyn sen eteen. Huomaa, että aina kun kamera suljetaan, filmi etenee seuraavaan asentoon riippumatta siitä, otettiinko kuva vai ei. Tämä virheellinen ominaisuus tai poikkeavuus on ratkaistu myöhemmissä Minox-malleissa.

Käyttöohjeita ja lisäinfoa:
https://www.cryptomuseum.com/covert/camera/minox/b/index.htm

Kamera on vanha ja käytetty ja siitä löytyy käytön jälkiä.
Suljinaikoja ei ole testattu muuten kuin korvakuulolta ja suurinosa tuntuu toimivan hyvin, mutta osa toimii välillä miten sattuu.
Valotusmittari toimii.

Lisätiedot

Paino 0,5 kg (kilogramma)
Mitat 10 × 10 × 3 cm (senttimetri)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Käytetty Minox B filmikamera”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Paketin sisältö

Käytetty Minox B filmikamera

  • metallinen hihna
  • nahkainen kotelo

VALMISTAJAN SIVUT

suodattimet

Tuoteosasto

Alaosastot

Tuotemerkki

Bajoneettikiinnitys
Bajoneettikiinnitys
Kameramerkki
Kameramerkki
Kiikarien suurennukset
Kiikarien suurennukset

Hinta

Hinta - slider
07400

Saatavuus

Varastotilanne

Pyydä vaihtotarjous