999,00 

Toimitus heti!

  • Posti pikkupaketti 
Leica I (A) -kamera: Leica I (A), joka tunnetaan myös nimellä Leica Model A, on klassinen kamera, jonka Leica (Leitz Camera) toi markkinoille vuonna 1925.

Nopeat ja turvalliset toimitukset

Leica I (A) – Klassikon historia ja keräilyarvo

Leica I (A) -kamera: Leica I (A), joka tunnetaan myös nimellä Leica Model A, on klassinen kamera, jonka Leica (Leitz Camera) toi markkinoille vuonna 1925. Se oli merkittävä askel valokuvauksen historiassa, sillä se oli yksi ensimmäisistä kaupallisesti menestyneistä 35 mm kameroista. Leica I (A) käytti perforoitua 35 mm filmiä, joka oli alun perin suunniteltu elokuvakäyttöön, mutta Oskar Barnackin kehittämä Leica-kamera osoitti, että sama filmi sopi erinomaisesti valokuvaukseen. Leica I (A) oli pienikokoinen, kannettava, ja sen rakenne oli täysin metallinen – mikä teki siitä huomattavan edistyneen siihen aikaan.

Tärkeimmät ominaisuudet:

  • Objektiivi: Alkuperäinen Leica I (A) käytti kiinteää 50 mm f/3.5 Elmar-objektiivia.
  • Suljin: Keskusohjattu verhosuljin, joka mahdollisti valotusajat välillä 1/20 – 1/500 sekuntia.
  • Rakenne: Pienikokoinen ja erittäin kestävä, täysmetallinen runko.

Historia: Leica I (A) -kamera oli merkittävä edistysaskel, joka mullisti valokuvaamisen liikkuvuuden. Aikaisemmin kamerat olivat suuria ja hankalia, mutta Leica I (A) mahdollisti laadukkaan kuvauksen paljon pienemmässä paketissa. Kamera sai nopeasti suosiota niin ammattikuvaajien kuin harrastajien keskuudessa, mikä teki siitä symbolin modernista ja helposti kannettavasta kamerasta.

Leica I (A) kameran keräilyarvo 2024: Leica I (A) on yksi keräilijöiden himoitsemista kameramalleista, ja sen arvo on jatkuvasti noussut vuosikymmenien aikana. Vuonna 2024 sen keräilyarvo voi vaihdella suuresti kunnosta ja historian erityispiirteistä riippuen, mutta hyvässä kunnossa oleva ja alkuperäisillä osilla varustettu Leica I (A) voi maksaa kymmeniä tuhansia euroja tai jopa enemmän.

Tässä muutamia tekijöitä, jotka vaikuttavat sen keräilyarvoon:

  1. Kunto: Täysin toimiva kamera alkuperäisillä osilla on huomattavasti arvokkaampi kuin vaurioitunut tai huonokuntoinen yksilö. Jos kamerassa on vähäisiäkin modifikaatioita tai korvattuja osia, se voi laskea arvoa.
  2. Sarjanumero ja alkuperä: Alkuperäiset varhaiset mallit (varsinkin, jos ne ovat ensimmäisiä tuotantosarjoja) voivat olla erittäin arvokkaita, erityisesti jos ne on dokumentoitu hyvin.
  3. Harvinaisuus ja historian merkitys: Leica I (A) on historiallisesti merkittävä malli, koska se avasi oven modernille 35 mm valokuvaukselle. Harvinaiset erikoisversiot tai kamerat, joilla on erityistä historiallista arvoa (esim. kuuluisien kuvaajien käytössä olleet kamerat), ovat huomattavasti arvokkaampia.

Miksi Leica I (A) kannattaa ostaa vuonna 2024?

  1. Arvonnousu: Leica I (A) on osoittautunut vakaaksi sijoitukseksi. Kameran harvinaisuus ja kysyntä keräilijöiden keskuudessa pitävät arvon korkeana ja todennäköisesti kasvattavat sitä edelleen.
  2. Historiallinen arvo: Leica I (A) on kulttuurisesti ja teknisesti merkittävä esine. Se edustaa käännekohtaa valokuvauksen historiassa ja on symboli 1900-luvun teknologisesta edistyksestä.
  3. Esineenä kaunis ja ajaton: Leica I (A) on tyylikäs, minimalistinen ja kauniisti suunniteltu kamera, joka toimii myös näyttävänä esineenä. Monet keräilijät arvostavat sen designia ja ainutlaatuista käsityötaitoa.
  4. Sijoitus ja intohimo: Jos olet valokuvausharrastaja tai kamerakeräilijä, Leica I (A) ei ole pelkästään sijoitus, vaan se voi myös olla nautinnollinen osa historiaa, joka tuo sinulle iloa omistuksen kautta.

Vaikka Leica I (A) ostaminen vaatii merkittävän taloudellisen panostuksen, se voi olla erinomainen hankinta niille, jotka arvostavat valokuvauksen historiaa ja harvinaisten esineiden keräilyä.

Tämä kyseinen yksilö on valmistettu vuonna 1930. Sarjanumero 27360.
Kamera myydään vikoineen sellaisenaan kuin se on ja ilman takuuta. Se on testattu ja sillä saa kuvattua, mutta suljin jumittaa osalla suljinajoista ja suljinverhossa on reikiä jotka aiheuttaa reilusti valovuotoa ja valopisteitä filmille. Valovuotoja pystyy estämään pitämällä linssin peitettynä aina kun ei ota kuvia, eli ottaa linssinsuojan pois vain kun suljinpainiketta painaa.
Muutama tällä kuvattu kuva löytyy tuotekuvista.

Lisätiedot

Paino 1 kg (kilogramma)
Mitat 20 × 10 × 5 cm (senttimetri)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Leica I (A)”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Paketin sisältö

Leica I (A) runko

VALMISTAJAN SIVUT

suodattimet

Tuoteosasto

Alaosastot

Tuotemerkki

Bajoneettikiinnitys
Bajoneettikiinnitys
Kameramerkki
Kameramerkki
Kiikarien suurennukset
Kiikarien suurennukset

Hinta

Hinta - slider
07400

Saatavuus

Varastotilanne

Pyydä vaihtotarjous