Gladius mini -drone vedenalaiseen maailmaan

Gladius Mini drone vedenalle
Tutkimusmatkalle vedenalaisella dronella
Dronella pääsee paitsi taivaalle myös pinnan alle. Laitteen avulla vedenalaista maailmaa voi tutkia ja kuvata sukellusvarusteita pukematta. Parhaimmillaan vedenalainen drone on käytännönläheisissä tehtävissä.

Laite itsessään on suhteellisen yksinkertainen ja pääset pintaa syvemmälle vedenalaiseen maailmaan, kun olet ladannut laitteen akut ja Chasing Mini sovelluksen. Kännykän ruutu toimii ikkunana vedenalaiseen maailmaan, kun istut mukavasti kotilaiturin nokassa tai sukelluskohteessa.

Pientä harjoittelua vaatii
Vedenalaisen dronen ohjaaminen onnistuu kaikilta pienen harjoittelun jälkeen. Mikä parasta, laite ei pääse häviämään, sillä kuva ja käskyt kulkevat 100 metriä pitkän, droneen kiinnitetyn keltaisen kaapelin kautta. Tosin kaapelin kanssa on syytä olla tarkkana, ettei se takerru veden alla oksiin tai kiilaudu kivien väliin – jos näin käy niin tulee sukellusreissu. Jos sukelluspari on mukana, niin ei ole haitaksi, jos hän pitää huolta ylimääräisen kaapelin kelaamisesta.

Gladius Mini vedenalainen drone
Laadukas kamera ja valot
Tässä dronessa on laadukas 4K kamera, jonka molemmilla puolilla ovat tehokkaat LED-valot kirkkauden säädöllä. Kuten kaikki tiedämme, niin kotimaan vesissä valoa ei ole koskaan liikaa. Gladius liikkuu yllättävän vauhdikkaasti, jos niin haluat, mutta jos kaloja haluat kuvata, kannattaa edetä matelemalla. Mielestäni yksi ihan huippuominaisuus on
ohjaimesta löytyvä syvyyslukitus. Syvyyslukituksen ansiosta laite pysyy yllättävän hyvin halutussa syvyydessä helpottaen kuvaamista merkittävästi.

Varo pohjaa
Yllättävän nopeasti huomaa, ettei välivedessä ole juurikaan nähtävään, vaan mieli halajaa pohjan tutkimiseen. Tässä kohtaa maltti on valttia, sillä tehokkaat moottorit imevät laitteen alta pohja- ainesta kuten mutaa ja pienet kiviä. Näin saat siis yhtä helposti pilattua näkyvyyden kuin huonolla potkutekniikalla.
Gladius Mini drone

Mihin käyttöön laite soveltuu?
Kotimaisissa vesissä vedenalaisella dronella ei tule varmasti harrastettua samanlaista huviajelua kuin lentävillä kaimoillansa, mutta moneen muuhun käyttöön siitä on. Erityisesti se tuo apua vedenalaiseen etsintään ja erilaisten kohteiden, kuten laiturien vedenalaisten
rakenteiden tutkintaan. Tällä kapistuksella voi myös käydä ensin kurkkaamassa, miltä jokin kohde näyttää ja vasta sen jälkeen pukea sukellusvarusteet päälle. Tämä jos mikään säästää pohja-aikaa ja vähentää “turhia” sukelluksia. Laite on laatunsa vuoksi suhteellisen
painava (2,5 kg) joten päiväretkille sitä ei tule otettua helposti mukaan. Pidemmillä reissuilla se kulkee mukana siinä missä muutkin sukelluskamppeet.

Suosittelen hankkimaan myös laitteen oman kuljetusrepun, josta löytyy kaikille tarvikkeille omat
paikkansa.

TÄMÄ Gladius Mini on ostettavissa meidän verkkokaupasta.

Nosto: Tätä juttua varten on kokeiltu Gladius Mini -dronea.
Teksti ja kuva: Ville Friman

100% suomalainen

Luotettava perheyritys vuodesta 1969 verkossa ja kivijalassa.

Palautusoikeus 14 vrk

Jos tuote ei vastaa odotuksia, voit palauttaa sen 14 vrk kuluessa vastaanottamisesta.

Nopeat toimitukset

Nopeat toimitukset kaikkialle Suomeen. Pyrimme postittamaan varastotuotteet saman päivän aikana.

Maksutavat
Turvallisen maksun tarjoaa Paytrail tai Klarna.